Cele mai bune suplimente fitness pentru femei

Numărul femeilor care merg la sală pentru a “trage de fiare” a crescut considerabil în ultimi 25 de ani. Deşi iniţial multe dintre femei urmăreau doar să slăbească în greutate, cu timpul aceste au început să îşi dorească mai mult. Un corp tonifiat, liniile curbate conştient modelate sunt doar câteva dintre noile obiective ale femeilor care se îngrijesc de aspectul lor fizic.

Conform experţilor chiar şi cu numai 2 antrenamente de forţă pe săptămână putem arde grăsimi, remodela corpul şi lupta împotriva îmbătrânirii, îmbunătăţindu-ne în acelaşi timp starea de spirit. Femeile care ridică greutăţi au un tonus muscular mai bun şi îşi păstrează mai bine forţa musculară odată cu trecerea timpului, spre deosebire de cele care nu se antrenează, în cazul acestora din urmă după vârsta de 30 de ani forţa musculară începe să scadă cu fiecare deceniu. Antrenamentele de rezistenţă în schimb, contribuie la accelerarea metabolismului şi la îmbunătăţirea densităţii osoase, cu efecte benefice asupra formei şi aspectului trupului.

Antrenamentele însă, indiferent de natura lor, supun fizicul unui stres destul de intens, ceea ce ajută la atingerea rezultatelor mult aşteptate precum un corp mai suplu şi mai tonifiat. Pentru a face asta într-un mod cât mai sănătos şi sustenabil, nu este totuşi suficient doar să includem fitnessul, respectiv antrenamentele în programul şi viaţa noastră. Toate eforturile trebuind susţinute printr-o nutriţie echilibrată şi eficientă. Muşchii au nevoie de nutrienţi potriviţi precum carbohidraţi, proteine şi grăsimi, în cantităţi optime în funcţie de natura antrenamentelor. Dacă mersul la sala de fitness şi antrenamentele fizice au devenit un mod de viaţă, este cu siguranţă oportun să oferiţi corpului şi muşchilor voştri o binemeritată recompensă. Un regim alimentar adesea sărac în calorii are nevoie de un mic ajutor. Chiar şi atunci când facem tot posibilul pentru a avea o alimentaţie echilibrată şi diversificată este destul de greu să reuşim să obţinem o densitate nutriţională suficientă. Alimentaţia perfectă este mai curând un deziderat decât o realitate în condiţiile unui consum ridicat de alimente procesate, iată de ce rolul suplimentelor este cu atât mai important în cazul femeilor, mai ales că multe dintre acestea au o raţie calorică zilnică destul de redusă, chiar şi când nu urmează diete hipocalorice.

Suplimentele nutritive pentru femei sunt importante pentru asigurarea stării de bine în general, pentru o sănătate optimă, mai multă vitalitate şi energie. Există de asemenea suplimente ce ajută la creşterea performanței fizice, acestea fiind indicate pentru a obţine maximum de rezultate ca urmare a timpului petrecut la sala de fitness. Atunci când optaţi pentru o anumită categorie de suplimente nutritive e important să ţineţi cont de obiectivele pe care le aveţi. Iată câteva dintre tipurile de suplimente la care apelează cel mai des femeile:

     Complexul de vitamine şi minerale ce asigură femeilor active aportul necesar de minerale şi vitamine. OPTI-WOMEN MULTIVITAMINE conţine 23 de vitamine şi minerale esenţiale, printre care fier, zinc şi calciu, care înmagazinează 40 de principii active într-o singură capsulă, iar alături de alţi nutrienţi contribuie la construcţia sănătoasă a corpului, asigurând totodată energia, vitalitatea şi imunitatea organismului. ON Opti-Women a fost premiat de “Bodybuilding.com” în repetate rânduri, fiind recunoscut ca cel mai bun Supliment pentru femei. Complexele de vitamina B cum este şi B-Complex favorizează producerea de energie ca urmare a consumului de alimente, Vitamina D ajută la îmbunătăţirea forţei musculare şi recuperare, susţine absorbţia calciului, în timp ce vitamina C are un important rol antioxidant, fiind totodată importantă şi pentru funcţia imunitară a organismului. MULTIVITAMIN for WOMEN este o formulă cu un conţinut bogat în antioxidanţi, vitamine şi minerale ce vine în completarea unei diete sănătoase.

     Suplimentele nutritive pentru femeile ce fac sport, respectiv fitness ca de exemplu shake-urile proteice pe bază de proteină din zer, suplimentele cu BCAA, carnitină, arginină etc. BCAA 6400 şi BCAA  ZERO contribuie la reducerea stării de oboseală favorizând metabolismul carbohidraţilor şi a proteinelor, aminoacizii fiind elementul de bază al tuturor organismelor vii. BCAA se referă la 3 aminoacizi esenţiali leucina, izoleucina și valina ce vă vor ajuta să vă conservaţi şi să creşteţi masa musculară. Leucina creşte rata metabolică şi contribuie la senzaţia de saţietate, fiind astfel utilă şi în procesul de slăbire. Proteinele din zer sunt extrem de importante pentru refacerea corpului după efort, susţin sistemul imunitar şi ajută la arderea grăsimilor. 100% PURE WHEY, 100% WHEY PROTEIN sau OAT 'N' WHEY sunt exemple de pudră proteică ce pot fi folosite pentru prepararea shake-urilor. Arginina ajută la crearea acidului oxid nitric ce are rol vasodilatator, utilizând produse cu conţinut de arginină ca de exemplu AMINO CHARGE sau HOT BLOOD 3.0 se reduce tensiunea arterială, creşte fluxul sangvin, iar oxigenul suplimentar ce ajunge la muşchi conferă mai multă energie pentru antrenament. Beta-alanina se numără printre ingredientele active conţinute în  HOT BLOOD 3.0 şi HOT BLOOD HARDCORE alături de arginină şi creatină. Carnosina creată de beta-alanină alături de creatină favorizează arderea unei cantităţi mai mari de grăsimi. Beta-alanina ajută în ceea ce priveşte anduranţa şi forţa musculară, dar creşte şi toleranţa la durere. Rolul creatinei în schimb este ca prin anumite schimburi chimice care au loc la nivel celular să ajute la generarea mai rapidă a energiei necesare pe durata antrenamentelor, prin creşterea forţei şi a capacităţii cardiovasculare.

     Arzătoarele de grăsimi favorizează descompunerea eficientă a grăsimilor din organism. Unul dintre cele mai populare astfel de arzătoare fiind L-Carnitina ce distruge grăsimea ajutând totodată la creşterea performanţei fizice. Formula unică a RESTYLE contribuie la remodelarea corpului prin creşterea metabolismului, scăderea poftei de mâncare şi eliminarea carbohidraţilor în exces. CARNI COMPLEX combină L-Carnitina cu Acetil-L-Carnitina pentru o ardere puternică a grăsimilor şi stimularea regenerării între antrenamente, îmbunătăţind totodată şi funcţiile mentale prin reducerea cortizolului, hormonul stresului.

     O altă categorie populară în rândul femeilor sunt suplimentele pentru creşterea nivelului de energie, utile pentru cele cu un ritm de viaţă alert, dar şi pentru cele care au grijă de propriul corp mergând la sală, practicând fitness sau făcând sport. Hidratarea este extrem de importantă atât înainte, cât şi pe parcursul şi după antrenament, întrucât ajută la refacerea organismului şi creşte nivelul de energie, performanţa fizică şi capacitatea de concentrare. Gelurile sau băuturile energizante precum ENERGY GEL, ARGININE LIQUID, BCAA ZERO Amino Energy Drink îmbunătăţesc capacitatea de efort, recuperarea musculară şi conferă corpului energie.

Asiguraţi-vă totodată că aveţi o dietă sănătoasă, bine pusă la punct, cu un plan alimentar care să corespundă nevoilor şi obiectivelor voastre, că beneficiaţi de hidratare şi odihnă corespunzătoare. Fără o fundaţie sănătoasă suplimentele nu vor putea face minuni.

Lasă un comentariu
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Menu

Share

QR code

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Pentru a utiliza lista de dorinţe, trebuie să creezi un cont

Autentificare